Pop som klassisk – klassisk som pop

Popify er et musikkprosjekt som vil sette dagens musikk i et historisk perspektiv. Vi vil formidle at dagens popmusikk er en del av en musikktradisjon, gjennom å koble sammen klassiske originalverker med tidsaktuelle utrykk som er mer gjenkjennbare for skoleungdom.

 

Lytteeksempel 1 og 2:

Ekaterina Kardakova og Inger Kristine Riber: Seascape - Benjamin Britten     
Sølvi Elise Halvorsen: Seascape - Benjamin Britten     

 

Likheter og forskjeller

Ideen med produksjonen er å utvikle en underholdende konsertforestilling som belyser forskjeller og likheter mellom ulike sjangere. Målet er å gjøre klassisk musikk mer tilgjengelig for målgruppen – ungdomsskoleelever. Det musikalske innholdet i prosjektet vil dels basere seg på kjente klassiske lieder, romanser og arier, dels på pop som tydelig har hentet inspirasjon fra klassiske verk. Vi vil bearbeide verkene gjennom stilendringer, tekstoversettelse, rytmisering og modernisering.

 

Lytteeksempel 3 og 4:

Ekaterina Kardakova og Inger-Kristine Riber: Die Sterne - Franz Schubert     
Sølvi Elise Halvorsen: The Stars/Die Sterne - Franz Schubert     

 

Sosiale medier og elevdeltagelse

Et delmål for prosjektet kan også være å utvikle et konsept som inkluderer elevene i konsertproduksjonen gjennom forberedende gruppeoppgaver. For eksempel kan elevene på forhånd lage en ny norsk tekst til et kjent verk, eller de kan modernisere en tekst. På konsertdagen kan vi benytte oss av det materialet som elevene allerede har forberedt. Et annet forslag er at elevene bidrar musikalsk på forhånd, eller live på konserten.

Vi er også åpne for at prosjektet kan henvende seg til elevene via de kanalene de allerede benytter seg av, som sosiale medier eller via en hjemmeside eller  en app.  På den måten kan vi kan kommunisere med elevene – og de med oss.

Om utøverne:

Inger – Kristine Riber er en spennende klassisk pianist med musikkutdannelse fra Universitetet i Oslo, Hochschule für Musik, Theater und Medien-Hannover, og Norges Musikkhøgskole. Hun har en aktiv internasjonal karriere som solist og kammermusiker, og har initiert flere prosjekter som har vært på turne både innenlands og utenlands. Det siste året har hun vært kunstnerisk stipendiat hos det tyske oljeselskapet RWE-Dea og Norges Forskningsråd.

Sølvi Elise Halvorsen er rytmisk sanger og sanglærer, utdannet ved Universitetet i Oslo, Uppsala Universitet og Stockholms Musikpedagogiska Institut. Hun jobber allsidig med stemmen som instrument innen både pop, soul, jazz og folkemusikk.  Sølvi Elise er én av to Certified Master Teacher i Estill Voice Training i Norge. Sølvi Elise jobber til daglig som frilans sanger, sanglærer og dirigent i Oslo og driver firmaet vokalt.no sammen med en sangerkollega.

Ekatarina Kardakova tok sin første musikkutdannelse ved konservatoriet i Moskva før hun gjennomførte sin Diplom in Operngesang ved Hochschule für Musik, Theater und Medien-Hannover.  Hun har vunnet flere internasjonale konkurranser, og har for tiden en profesjonell karriere ved Staatstheater-Magdeburg i Tyskland.

 

Legg igjen en kommentar





Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.