There´s nothing a little tea and sympathy can´t fix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg vet ikke hvordan det er overalt ellers, men her i Uppsala har gradestokken vanskelig for å holde seg konstant hele døgnet. På dagen kan det være sol og fint, og nesten som om sommeren, men på morgenen og kvelden kryper gradene under de 10, og minner meg på at høsten er i anmarsj. I disse tider kan det være ekstra bra å gi stemmen litt TLC. Jeg har satt sammen ett litet knippe godsaker som gjør godt for kropp, sjel og sangstemme.

  1. Masse væske. Godt gammeldags vann fungerer aldeles utmerket. Vann er jo både bra for å fukte strupen, og for forbrenningen, og dermed for immunforsvaret. Fantastisk. Er du tørst, drikk vann.
  2. Mer væske. Da i oppvarmet versjon, også kjent som te. Ikke for varm, ikke for kald. Min favoritt for tiden er en urtete fra Four O´Clock, Faritrade Pomegranate Echinacea. Den er stappfull av masse nyttige ingredienser som hibiskus, kamomille, peppermynte, sitron, ingefær og selvfølgelig granateple og solhatt. Nom nom. Godt både for kropp, sjel og verdensfreden.
  3. Og litt mer væske. Drikk en spiseskje god olivenolje om dagen, det er bra for såre halser.
  4. Gamle klassikere. Hvitløk, ingefær og chili har alle god effekt på såvel immunforsvar som forbrenning som alt mulig annet, og inngår alltid i mitt kosthold. Ting som både er sunt og godt kan jo aldri slå feil, kan det vel?
  5. Bær, frukt og grønt. Ja, trenger jeg si mer? Tror ikke det. Kan jo nevne antioksidanter...
  6. Mosjon. En god sangstemme er avhengig av muskler. Musklene er avhengig av trening. Go figure.
  7. Søvn. Pass på å få nok søvn, det vil stemmen din takke deg for!

Den som er skarpøyd legger sikkert merke til at alle disse hemlighetene stort sett er de samme som blir anbefalt for en sunn livstil uavhengig av sang. Det jeg forsøker å si er at det lønner seg å passe på kroppen sin.

1 kommentar

  1. Liv Hege på 25. september 2009 kl 23:46

    Så sant, så sant, Sølvi! Takk for påminnelsen! Sitter og hører på sangene våre nå!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.